FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Kontaktirajte nas

Tel: +385 (0)51 331 606
  +385 (0)51 374 256
Fax: +385 (0)51 330 158

E-mail: spb@spb.com.hr

 

FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Elektrooprema dizalice

KABELSKI VODOVI

Kabelski vodovi predstavljaju pouzdani sustav napajanja dizalica. Koriste se za napajanje voznog vitla uzduž glavnog nosača dizalice ili monorail staze, a također i za napajanje mosnih dizalica.

Napojni kabelski vodovi se sastoje od "C" šine, kolica, plosnatih kabela i kompletne opreme uključujući i glavnu sklopku na zidu.

 


KLIZNI VODOVI

Klizni vodovi omogućavaju napajanje više dizalica na istoj kranskoj stazi i to neovisno o duljini kranske staze.

 


KABELSKI BUBANJ

Kabelski bubanj se primjenjuje za napajanje dizalica koje rade na otvorenom, pretovarnih dizalica velikih snaga itd. Također služi u slučajevima kada je potrebno dovesti napajanje za specijalne alate ovješene o kuku dizalice (npr. elektromagneti).

 


ROTACIONI ODUZIMAČI

Rotacioni oduzimači se koriste za napajanje stupnih konzolnih dizalica sa neograničenim kutem okretanja konzole.

 


VISEćA UPRAVLJAČKA TIPKALA

Uobičajeni način upravljanja sa svim vrstama dizalica su viseća upravljačka tipkala. Ona mogu biti montirana neovisno o kretanju voznog vitla ili visiti sa voznog vitla. Potrebne kretnje dizalice jasno su označene na upravljačkim tipkalima. Upravljanje može biti izvedeno pomoću sniženog napona (24, 48 V) ili kao direktno upravljanje (220 V). Standardno se isporučuju u zaštiti IP 65.

 


RADIO-DALJINSKO UPRAVLJANJE

Ugradnjom uređaja za radio - daljinsko upravljanje dizalicom postiže se dodatna sigurnost i u mnogočemu se olakšava rad sa dizalicom. Na taj način upravljanje dizalicom može se vršiti usporedno uz teret što je naročito važno kod velikih, voluminoznih i vrijednih tereta.

 


UPRAVLJAČKE KABINE

Upravljačke kabine se koriste kod dizalica velikih nazivnih nosivosti gdje nije moguće primjeniti upravljanje pomoću visećeg tipkala.

 


ELEKTROORMARI

"SPB - inženjering" projektira i izrađuje elektroormare za sve vrste dizaličnih pogona. Ugradnjom opreme renomiranih svjetskih proizvođača, garantiramo visoki stupanj pouzdanosti kroz dugi period korištenja. Svaki elektroormar se izvodi prema zahtjevima naručitelja.

 

 


KRAJNJE SKLOPKE

Vretenaste sklopke koriste se za kontrolu pogona vitla kao isključivači kod krajnjeg gornjeg i donjeg položaja dizalične kuke.

 


UREĐAJ PROTIV PREOPTEREĆENJA DIZALICE

"SPB - inženjering" proizvodi uređaj protiv preopterećenja dizalice koji prilikom dizanja tereta veće mase od dozvoljenog, isključuje pogon dizanja. Time se pouzdano i kvalitetno može spriječiti nehotično preopterećenje i u krajnjem slučaju havarija dizalice.

 


DINAMOMETAR

Digitalni dinamometri služe za mjerenje težine tereta ovješenog o dizaličnu kuku u rasponu od 0,25 t do 250 t. Preciznost dinamometra se kreće od 0,1-0,2 %. Opremljeni su sa prihvatnim škopcima, a mogu se isporučiti i sa daljinskim očitavačem.

Izrada web stranica: logIT copyright © 2006, SPB d.o.o.
Početna   |   Kontakt