Ručna monorail dizalica MD-R 500 kg/4 m+3,5 m, H=3,89 m

NAZIV PROJEKTA: Ručna monorail dizalica MD-R 500 kg/4 m+3,5 m, H=3,89 m

 

INVESTITOR: KD Vodovod i kanalizacija d.o.o.

 

LOKACIJA: Grobnik

 

GODINA PROIZVODNJE: 2018.

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

  • maksimalna nosivost: 500 kg
  • duljina monorail staza: 4 m + 3,5 m
  • max. visina dizanja: 3,89 m
  • brzina podizanja/spuštanja tereta: ručno
  • brzina vožnje kolica: ručno

 

TEHNIČKI OPIS:

Za investitora KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. izrađena je monorail dizalica koja se montirala u CS Zastenice na Grobniku i služi za demontažu dviju crpki. Iznad svake crpke ugrađene su monorail staze kojima će se crpke moći dovesti do ulaznih vrata crpne stanice. Monorail staze duljine 4 m i 3,5 m su usidrene u armirano-betonsku ploču crpne stanice. Na svakoj monorail stazi ugrađena su po jedna ovjesna kolica nosivosti 500 kg za vožnju crpki uzduž staza. Kao mehanizam dizanja ugrađena je ručna lančana dizalica nosivosti 500 kg koja se prema potrebi prebacuje s jednih kolica na druga.

 

Upravljanje pogonom dizanja/spuštanja tereta obavlja se ručno tj. potezanjem upravljačkog lanca, dok se pogon vožnje dizalice uzduž monorail staza također obavlja ručno tj. potezanjem ili guranjem kuke ili tereta.

 

Čelična konstrukcija monorail dizalice sastoji se od dvije ravne monorail staze: NPI 140 x 4 m i NPI 140 x 3,5 m.

 

Kao mehanizam dizanja montirana je ručna lančana dizalica proizvođača "KITO" Japan, tip: CB005. Ručna lančana dizalica po potrebi može ovjesiti o jedna ili druga potezna kolica koja omogućavaju vožnju dizalice uzduž monorail staza.